Back to list
28 Oct 2019

Hoe onze Taekwon-Do leden Ayoub en Omar (schrijver verslag) hun eerste LTC van ITFN hebben ervaren..

Landelijke Technische Cursus, zaterdag 26 oktober 2019;

Wij moesten vroeg opstaan om naar Utrecht te gaan. Eenmaal aangekomen was het best druk, wat wij niet hadden verwacht. Wij verwachten wel dat het druk zou worden, maar er waren dit keer heel veel mensen bij.

Het was super mooi om zo veel zwarte en rode banders bij elkaar te zien. Iedereen moest opstellen en moest netjes staan. Net zoals bij een normale les.

We kregen een introductie en gingen daarna beginnen. De groep werd vanaf rode band en hoger. Dus elke gup krijg een andere docent. Met die docent gingen wij elke tul, dus vanaf de Chon-Ji tot aan de Choong-Moo in details behandelen. Bij elke stap ging de boosabum/sabum ons corrigeren. Dit deden wij tot 12:50. Daarna krijgen wij een half uurtje pauze.

Na de pauze gingen we weer aan de slag. Dit keer werden we niet verdeeld, maar kregen we “klassikaal” les. De sabums gingen een voor een wat uitleggen over de standen, over controle en over oefeningen die je thuis kan doen om nog beter te worden. Daarna gingen wij weer in groepjes veder en gingen wij 1 staps doen. We moesten één 1 staps oefening laten zien aan de groep. Daarop werden wij ook gecorrigeerd als we iets beter konden doen. Wij vonden het tof om te zien hoe andere verenigingen het deden. Omdat zij andere oefeningen lieten zien, die ik bijvoorbeeld niet eerder heb gezien in mijn club.

De sabums waren heel erg chill en lieten ons van alles vragen. Iedereen kon vertellen wat hij/zij anders deed of niet kende, of niet wist. Er hing een goede sfeer.

Na afloop hebben wij dus geleerd dat elke vereniging het anders doet. Wat dus ook kan, vertelde de sabum. Iedereen leerde wat van elkaar en er waren niet duidelijke officiële regels over hoe alles wel moest of niet moest.

Wij vonden het zeker leerzaam en raden het volgen van de LTC zeker aan!