Back to list
27 Jun 2018

Senpai Kevin slaagt voor zijn 1ste Dan Karate-Do

Senpai Kevin slaagt voor zijn 1ste Dan Karate-Do

Na afloop van het Karate Zomer Examen op 20 juni, heeft Senpai Kevin examen mogen doen voor zijn 1ste Dan (eerste zwarte band). Om te kwalificeren voor het examen moest Kevin aan een aantal specifieke eisen voldoen. Dat dit eisenpakket een zekere uitdaging met zich meebracht, is wel gebleken uit de verlengde voorbereidingstijd die hieraan vooraf is gegaan. 

Het behalen van je zwarte band in de traditionele vechtsporten staat bij ons voor kennis en kunde op het gebied van zelfverdediging, verbeteren van je fysieke capaciteiten en het verder ontwikkelen van je mentale capaciteiten. Het gaat er  dan ook om, om de confrontatie met jezelf aan te gaan en door middel van eigen motivatie te kunnen doorgaan op de momenten dat je het eigenlijk niet meer ziet zitten.

Het onderscheid dat wij als club en instructeurs proberen te maken, is door iedereen die eenmaal zover is gekomen, toch ook nog extra ondersteuning en begeleiding te bieden, zodat ook die laatste stap met voldoende zelfvertrouwen genomen kan worden. En natuurlijk is hierbij ook de betrokkenheid van het thuisfront een belangrijke factor.

De beloning die je na deze persoonlijke reis ontvangt, uit zich concreet in die onderscheidende zwarte band, maar kenmerkt zich zeker ook door de karaktereigenschappen waar je de rest van je leven op vele vlakken profijt van zal hebben. Vraag dat maar aan Kevin, want hij kan dit inmiddels ook al uit eigen ervaring aangeven ;-)

Op woensdag 27 juni hebben we zijn promotie met z'n allen gevierd, tijdens de speciale Black Belt Ceremony, waarna Kevin voor het eerst door mij zijn zwarte band omgeknoopt kreeg. Een mooi moment, waar hij hopelijk nog lang met fijne herinneringen aan terug zal denken.

Nogmaals gefeliciteerd Kevin, je hebt het echt verdiend!!

Sensei Steve Andrea.

PS. Binnen niet al te lange tijd kijken we uit naar een zelfde prestatie van Senpai Pim en Senpai Sandhya ;-)