Studieboeken

Ter ondersteuning van het leerproces bij onze traditionele vechtkunsten Taekwon-Do en Karate-Do, zijn er binnen onze club verschillende studieboeken ontwikkeld voor onze leden. Deze studieboeken dienen bij het aangaan van een proeflidmaatschap aangeschaft te worden. 


Sport-specifieke kleding

Net als bij andere sporten is het ook bij de gevechtskunsten gebruikelijk te oefenen in een sport-specifiek tenue. Om onnodige kosten te voorkomen, dient het uniform voor TKD Kids, Taekwon-Do en Karate-Do aangeschaft worden bij het aangaan van het vervolg lidmaatschap (d.i. na afloop van het proeflidmaatschap van drie maanden). Het mag echter ook aangeschaft worden tijdens het proeflidmaatschap. Dit kan via onze clubshop tegen gereduceerd tarief. Onze Taekwon-Do bond stelt eisen aan de kleding, dus wij zorgen ervoor dat u van de juiste kleding wordt voorzien. 


Deelnemen aan Dino Defense, Fight Fusion en Kickboxing lessen kan in een korte- of lange zwarte vechtsportbroek met een club t-shirt. Diverse vechtsportbroeken en club t-shirts kunnen via onze clubshop tegen gereduceerd tarief worden aangeschaft. 


Beschermers

Om kundig te worden in fysieke zelfverdediging (d.i. een aanval te kunnen verdedigen en adequaat te kunnen counteren), moet dit veelvuldig, maar bovenal veilig geoefend kunnen worden. Hiervoor zijn beschermers nodig, om blessureleed zoveel mogelijk te voorkomen. Een volledige beschermingsset (hoofd-, gebit-, hand-, kruis- (M), en voet/scheen bescherming) dient bij Taekwon-Do en Karate-Do uiterlijk bij start van een vervolg lidmaatschap aangeschaft te worden. Indien hier niet aan voldaan wordt, zal i.v.m. mogelijke blessure ongevallen, het lid de training worden ontzegd.


Voor Korean Kickboxing zijn de beschermers al direct noodzakelijk, aangezien deze vrijwel altijd tijdens de trainingen gebruikt worden. Voor proeflessers hebben wij een beperkt aantal beschermers te leen. Tenzij je nog niet over een volledige set beschermers beschikt (d.i. gebitbeschermer, bokshandschoenen incl. bandage, kruisbeschermer (M), kickbox scheen/wreef beschermers) dient deze aangeschaft te worden bij het aangaan van een proeflidmaatschap. Dit gaat ook via onze clubshop tegen gereduceerd tarief.